Székelyföld Jövőjéért 2019

FELHÍVÁS

A BETHLEN GÁBOR ALAPÍTVÁNY támogatója, Dr. Keresztes György Pál primor, századik születésnapján elhatározta, hogy a Nagy Fejedelem által nemesi rangra emelt Léczfalvi Keresztes család emlékét a Bethlen Gábor Alapítvány keretében működtetendő ösztöndíjalappal örökíti meg, létrehozva a

„SZÉKELYFÖLD JÖVŐJÉÉRT” ÖSZTÖNDÍJALAPOT.

Az ösztöndíjalap célja, hogy a Székelyföld kiemelkedő képességű, tehetséges fiataljainak kiválasztásához, méltó neveléséhez és továbbtanulásához hozzájáruljon. Ösztönözze a magyar tannyelvű iskolák tehetséggondozását, a kiválóak elismerését, bármilyen szintű iskolában tanulnak is.

Ösztöndíjat kaphatnak alapfokú, középfokú, vagy felsőfokú tanintézmények diákjai, akiknek kiemelkedő képessége, tehetsége bizonyíthatóan megnyilvánul valamely művészeti ágban, szakterületen, vagy a (hit)életben. Az ösztöndíjat évente egyszer adományozzák, s – az eredmények függvényében – több éven át biztosítható.

A „SZÉKELYFÖLD JÖVŐJÉÉRT” ösztöndíjra jelöltek kiválasztásáról és az ösztöndíjazásról, a Bethlen Gábor Alapítvány – székelyföldi kitüntetettjei közreműködésével – gondoskodik.

Az ösztöndíjas kiválasztásánál a fenti célokon túl fontos szempont:

◦ magyar anyanyelv,
◦ magyar nyelvű tanulmányok,
◦ kiváló tanulmányi eredmények,
◦ közösségi önkéntes szolgálat,
◦ székelföldi állandó lakhely.

A jelöltre indoklással együtt várunk javaslatot a leendő ösztöndíjas oktatójától/mentorától.

Beadási határidő: 2019. szeptember 30. A felhívásra válaszként kérem megküldeni a jelölt nevét, elérhetőségeit és az indoklást is az alapítvány e-mail címére (bethlenalapitvany@gmail.com). A kiválasztott ösztöndíjassal az Alapítvány felveszi a kapcsolatot.

Az ösztöndíj ünnepélyes átadására a 2019. évi Bethlen Gábor-díj átadásának ünnepségén kerül sor, november első felében Budapesten.

Budapest, 2019. június 26.

Magyary Rozália sk.
Az ösztöndíjalap megbízott felelőse

Egy hozzászólás a(z) “Székelyföld Jövőjéért 2019” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: 2019. 09. 30. | Bethlen Gábor Alapítvány

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.